Nakonec jsme jeli na dovolenou ❤️

neděle, července 16, 2017

Ahoj,
 letošní léto nebylo nic v plánu, a to, že někam jedeme nám bylo oznámeno dva dny do předu. Rodiče se do Českého Švýcarska vrátili po 17 letech a vyprávěli, co se stalo a co zůstalo stejné. 
Cestou tam jsme projíždeli kolem nějaké zříceniny. Nakonec jsme zamířili do podhradí, že si zříceninu prohlédneme. Zřícenina se jmenovala Michalovice. Ale byla nepřístupná, tak jsem fotila přes plot. Věž je rozpůlená a nahnutá jako Šikmá věž v Pise.

Cestou nám jedem děda doporučil zříceninou hradu Zvířetice. Našeho taťku to zaujalo, tak jsme jeli na další zříceninu.
U Hradu jsme zastavili na parkovišti, kde jsme stáli jediní a šli jsme na prohlídku hradu.
 Nejdřív nás čekal výlez ve věži a poté prohlídka s paní průvodkyní.
Paní průvodkyně měla desky a ukazovala nám se 70% pravdivostí, jak ten zámek kdysi vypadal a co kde bylo.

Zámek postavil nějaký bisnisman, vydělávál na všem se dalo. Nechal postavit závoru a vybíral mítné. Hrad také roku 1620 vyhořel, kvůli ůderu blesku. Od té doby začal hrad chátrat. Hrad byl několikrát dostavován.
Tady je studna, která byla zasypána, ale aktivní skupina Nosorožci ji vykopali. Při výkopu se našlo spoustu nálezů. Studna je 42 metrů hluboká, ale voda v ní už není, protože se snížila hladina podzemní vody. A vede do ní tajná chodba, která sloužila jako lednička, ale kvůli statice musela být zasypána.
Tady se nacházely garáže pro tři kočáry, kuchyň, a uřednické komnaty.
Zámek byl původně hrad, dá se to rozlišit tak, že to co je stavěné z kamene je stavěné v době hradu a kde jsou vidět cihly, tak to se stavělo v období zámku.
Ty dva půlkruhy, tak to byly pokoje hradního pána, později se přistavěna druhé patro, tam byla studovna a vedle studovny, nad pánovými komnatami byla jídelna.
Mě se prohlídka zříceniny moc líbila, zjistila jsem spoustu zajímavých věcí.



Naši další další neplánovanou zastávkou bylo hrnčířství. Jeli jsme kolem a zaujalo nás tohle ⬇️



Už na zahrádce měli spoustu zajímavých výtvorů, zašli jsme do obchůdku a koupili jsme si pohled, kytičku na krk a slunečnice babičkám.
Potom u jsme jeli a nebylo v plánu stavět, ale taťka zahlédnul cestou tuhle starou chatu, tak jsme si jí jeli prohlédnout zblízka. Bylo to zahradnictví, tak si tam mamka koupila pár kytiček. Chata je národní památka.

A po čtyřech neplánovaných zastávkách jsme vyrazili s plnou vážností do Českého Švýcarska.
Taťka nám naplánoval 4 hodinovou trasu, že prý to zvládneme.
Cesta probíhala v pohodně, potkali jsme myšky, trošku zapršelo a svezli jsme se lodičkou. Na které nás bavil pan průvodce vtipnými hláškami, které říkal i v němčině.
Těsně před cílem jsme se pokoušeli udělat eskymáka, ale nevyšlo to.
 Tady je most u kterého se konalo důležité přehodnocování trasy. Nakonec jsme zahli k té kratší variantě. Cesta bylo ještě hodně do kopce a narazili jsme na spoustu schodů.
Potom, co jsme si vyťapali schody a ten zbylý kopec jsme šli už jen lesíkem, zkrátili jsme to pořádně, to by z nás nikdo neušel, tak jsme byli rádi, že jsme po těch namáhavých třech hodinách chůze dostali k našemu autu. Potom nás už čekala cesta do hotelu, který se jmenoval Krásná Lípa.
Ten hotel byla sladká třešnička na dortu, byl skvělej a večeře v něm byla no prostě mňamka, moc mi všechno chutnalo a byl to nejlepší hotel ve kterém jsem doposud byla❤️

Tohle je shrnutí poloviny  naší dovolené, stihli jsme toho hodně a zítra nás čeká další výlet a taky poslední, protože, když jedeme domů, tak taťka nezastavuje, tak se nestane, že si uděláme další neplánované zastávky.
A brzy se těšte na pokračování❤
Ahoj A.




You Might Also Like

0 komentářů

Subscribe